Nieuwe lichting clubscheidsrechters VV Ruurlo
Nieuwe lichting clubscheidsrechters VV Ruurlo

RUURLO – In de afgelopen maanden hebben Bram Kempers (17), Thijs Aaftink (16), Stijn Bemers (15) Tijmen Effting (17) en Erik Geverink (55) met succes de cursus verenigingsscheidsrechter gevolgd. De vijf leden van voetbalvereniging Ruurlo behaalden hun diploma voor clubscheidsrechters tijdens een cursus die door de KNVB district Oost afgelopen voorjaar in Varsseveld werd georganiseerd. Het resultaat: VV Ruurlo telt maar liefst vijf nieuwe clubscheidsrechters. 

Door Jan Hendriksen

VV Ruurlo kon wel een aantal nieuwe clubscheidsrechters gebruiken. Het ‘korps’ aan clubscheidsrechters was geslonken tot een kleine groep van 5 tot 10 personen.  “En met het grote aantal wedstrijden van zowel de jeugd als de senioren werd er te vaak een beroep gedaan op deze kleine groep. Nadat een aantal juniorenwedstrijden niet door kon gaan; “zonder scheidsrechter geen wedstrijd” hebben wedstrijdsecretaris Harald Brouwer en jeugd coördinator Christiaan Effting de handschoen opgepakt om nieuwe vrijwilligers te vinden. 

Met de uitbreiding van het aantal clubscheidsrechters kunnen we vooral jeugdwedstrijden op zaterdagmiddag nu weer voorzien van een scheidsrechter. En dat is zeer prettig”, zo verklaart Christiaan Effting die als contactpersoon fungeerde voor de recente opleiding. “We hebben tijdens de cursus gezorgd voor vervoer naar de cursus, 5 praktijkwedstrijden per persoon ingepland en tijdens deze wedstrijden hebben onze vaste clubscheidsrechters Willy Schepers en Henk Aaftink de praktijkopdrachten ondersteund.” 

Prachtig

“Dat begeleiden is ook heel leuk om te doen, iedere cursist wordt door de KNVB uitgedaagd om leerpunten te herkennen en te benoemen zoals communiceren en looplijnen en daar ga je dan samen mee aan de slag”.

De cursus werd afgesloten met een spelregeltoets.

Omdat VV Ruurlo momenteel niet over een specifieke scheidsrechterscommissie binnen de vereniging beschikt vallen de clubscheidsrechters onder de Technische Commissie. 

De vijf enthousiaste cursisten begonnen dit voorjaar aan de cursus verenigingsscheidsrechter die uit vijf les avonden bestond. Als blijk van waardering en een positieve uitstraling zijn ze voorzien van nieuwe tenues. “Wij hopen in de toekomst meerdere personen, van jong tot oud, de cursus verenigingsscheidsrechter te laten volgen en hiermee ons scheidsrechterskorps uit te breiden”. 

“Wij zijn maar wat blij met de nieuwe aanwas clubscheidsrechters. “De jonge nieuwe clubscheidsrechters, die  allemaal bij een van de jeugdelftallen van VV Ruurlo voetballen,  fluiten bij toerbeurt nu de thuiswedstrijden van de jeugd O-13 tot en met O-17. Ze staan dan midden tussen hun leeftijdsgenoten. En dat is toch prachtig!”

Wil je meer weten over clubscheidsrechters of heb je interesse neem dan contact op met Christiaan Effting, scheidsrechterzaken@vvruurlo.nl.

Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse