Ruurlo sluit kalenderjaar winnend af.

Zondagmiddag 17 december stond de wedstrijd tegen Heeten op het programma. De Overijsselse ploeg, onder leiding van oud profvoetballer Alex Booij, vertoeft net als Ruurlo, in de middenmoot van 3b. Beide ploegen waren dan ook gebrand om de laatste wedstrijd voor de winterstop winnend af te sluiten. Winst betekende meedoen om de bovenste plaatsten maar verlies zou betekenen dat de onderste regionen weer in beeld zouden komen. Daar zat trainer Wouter Schouten van Ruurlo al helemaal niet op de wachten. Twee weken terug werd er tegen Warnsveldse Boys een begin gemaakt om de reeks mindere wedstrijden af te sluiten. Tegen de mannen uit Warnsveld was het resultaat 1 punt. Deze middag zouden daar 3 punten bijkomen. Een fel en agressief Ruurlo wist met 2-0 de Groen-Witten aan de zegekar te binden. Een prima opsteker dus voor, de door blessures geteisterde formatie van Schouten.

Sportpark het Rikkelder lag er zonnig bij. De laatste sneeuwresten, vorige week nog spelbreker tegen Helios,  waren aan het verdwijnen en iedereen maakte zich op voor een lekkere pot voetbal. Verschillende wedstrijden in de regio waren afgelast en ook in 3b konden 3 wedstijden geen doorgang vinden. De natuurgrasmat in den lande was dusdanig nat dat voetballen daarop onmogelijk was. Dan is zo’n kunstgrasmatje toch een fantastisch alternatief.

Heeten mocht aftrappen om klokslag 14:00. Saillant detail bij deze wedstrijd was dat de heer Simmelink uit Doetinchem vandaag zijn laatste wedstijd floot. Na 38 jaar!! te hebben gefloten werd de fluit in de spreekwoordelijke wilgen gehangen. Een fantastische prestatie, die ook door de KNVB niet onopgemerkt bleef. Hij kreeg na afloop van de wedstrijd een oorkonde en een bloemetje voor de vrouw des huizes. Men mag de pet diep afnemen voor deze prestatie!!

De eerste minuten mocht Heeten de bal rondspelen van Ruurlo. Zonder echt gevaarlijk te worden kreeg men toch een vrije trap net buiten de zestien. Een te hoog geheven been van Niek te Winkel  werd bestraft door de leidsman. De vrije trap leverde voor Heeten alleen wat irritatie op. Zonder overleg en zeker niet ingestudeerd, strandde deze buitenkans in al haar schoonheid.

Na tien minuten het eerste gevaar van de Geel-Zwarten. Maar liefst drie corners mocht Ruurlo nemen. Bij het straatvoetbal zou dat al een pingel opgeleverd hebben. De eerste hoekschop schoot Jordi van der Knoop via een been van de tegenstander naast. De tweede cornerbal ging ook al via een Groen-Wit been over de achterlijn. De derde corner werd teruggelegd op Job Klootwijk. Zijn “Bananenflanke” werd door gelegenheidscentrale verdediger Sander Krabben over gekopt. Nog geen minuut later schoot Haiko Scheffer, na een snelle spelhervatting van keeper Roy Brekveld, van een meter of 30 ietwat gehaast de bal langs doelman Bjorn Lokate. Even later kreeg Heeten een cornerbal maar ook deze stilstaande situatie was niet aan de Heetenaren besteed. Sterker nog, de “specialist” schoot de bal maar meteen achter de goal van Brekveld.

Ruurlo brak even later de ban. Een prachtige aanval werd door Niek te Winkel, toch niet de grootste van het stel, tussen drie verdedigers langs de kansloze doelman Lokate gekopt. Kersverse vader en aanvoerder Koen Hoijtink wist met een splijtende pass Job Klootwijk te bereiken. Zijn voorzet werd op waarde geschat door, de in uitstekende vorm verkerende, te Winkel.

Het laatste kwartier van de eerste helft leverde voor beide ploegen geen grote kansen op. Ruurlo was tevreden met een 1-0 ruststand. Scheidsrechter Simmelink floot voor de welverdiende pauze. Ondanks de Reurlse winterdag in het centrum van het dorp waren er toch een hoop supporters die de kou trotseerden.

De tweede helft begon, zoals de eerste helft eindigde. Heeten was, zoals trainer Schouten uit de hoge hoed toverde, ambitieusloosvol.  Ondergetekende, niet vies van wat gevatte uitspraken, kon deze term niet in de dikke van Dale vinden. Ik denk dat hij bedoelde dat Heeten wel ambitie had maar dit niet echt kon laten zien. Zou maar zo genomineerd kunnen worden als woord van het jaar. Klinkt een stuk beter dan “fibronilei”, maar dat terzijde. De wedstijd kabbelde wat voort. Heeten wilde wel maar had, zoals later in de bestuurskamer werd gezegd een totale off-day. Nul kansen creëren in een wedstrijd is ook niet erg veel. Ruurlo daarentegen liet zien dat ook in Ruurlo de mouwen opgestroopt kunnen worden als daar om wordt gevraagd.

Toen even later Larson Arendsen Raedt (wie anders) uit een corner van te Winkel de 2-0 tegen de touwen joeg was het gedaan met de sportieve mannen uit Heeten. Trainer Booij wisselde nog wel maar ook dat zette geen zoden aan de dijk. Schouten haalde de moegestreden van der Knoop eraf en bracht Wout Meutstege in het veld. Broertje Tom kwam even later  voor de uitstekend spelende Niels Ooyman. Ooyman is lang uit de roulatie geweest en mocht ook onder de fleece deken.

Nieuwkomer Tom Verbrugge mocht zijn eerste minuten maken in de hoofdmacht en loste Job Klootwijk af. Even later floot scheidsrechter Simmelink, letterlijk en figuurlijk, voor de laatste keer op zijn fluit. Ruurlo kan drie punten bijschrijven en daar zijn ze in  Ruurlo heel content mee.